divendres, 24 de juliol del 2015

Començam la campanya d'estiu d'arqueologia a Son Servera

Amb l'arribada de l'expedició provinent de la Universitat de Washington (Seattle) comença enguany la campanya d'estiu d'arqueologia a Son Servera. 



Com l'any passat, la feina es divideix en dues àrees: per una banda seguim excavant el jaciment de Mestre Ramon, on continuam fent feina per ampliar el nostre coneixement de com era aquest poblat durant les edats del Bronze i del Ferro, i per l'altra, ampliarem els nostres coneixements sobre l'ús que feien del territori els habitants d'aquestes contrades durant aquestes èpoques i les immediatament posteriors. Això darrer mitjançant la prospecció del territori, el pentinat del terme de Son Servera a la recerca de quines eren les àrees més freqüentades a cada època i per què. Amb aquest objectiu recollim fragments de ceràmica i altres traces d'ocupació antiga del terreny que ens donen dades de la diferent ocupació de cada racó de Son Servera durant els segles passats.

Els estudiants nord-americans, allotjats per l'Ajuntament a ca ses Monges i a l'Escola de Música, s'uniran a l'equip de tècnics locals i voluntaris de tot l'estat per a ajudar a les tasques del projecte. Diferents establiments hotelers de la costa serverina aportaran la manutenció de tots plegats contribuint així a la recerca del passat local.